Aktuelnosti

Poslovni forum Slovenija - Srbija

10jan2018

01. februar 2018, 13:30 časova, Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

Privredna komora Srbije organizuje u saradnji sa Gospodarskom zbornicom Slovenije Poslovni forum Slovenija – Srbija koji će se održati u Ljubljani na marginama četvrte zajedničke sednice vlada Republike Slovenije i Republike Srbije, uz učešće privrednika obe strane. Na poslovnom forumu govoriće premijeri Slovenije i Srbije Miro Cerar i Ana Brnabić.

Nakon uvodnih reči predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža biće održane panel diskusije u oblastima od zajedničkog interesa:

  • digitalizacija ekonomije i države,
  • zaštita životne sredine (identifikacija, priprema i učešće u ekološkim projektima u Srbiji, prenos iskustva)
  • turizam (identifikacija i dizajn turističkih proizvoda),
  • start-ap okruženje (mogućnosti integracije, zajednički projekti i prenos iskustva)
  • električna i metalska industrija (uključujući i odbrambenu industriju)

Na panel diskusiji učestvovaće i resorni ministri obe vlade.

Više informacija o ovom događaju nalazi se na linku Gospodarske zbornice Slovenije: https://www.gzs.si/Dogodki/1-02-2018/obisk-poslovne-delegacije-iz-srbije-ob-skupnem-zasedanju-vlad-r-slovenije-in-r-srbije

Na linku je u delu ispod nacrta programa u svakom trenutku moguće pregledati trenutnu listu prijavljenih slovenačkih kompanija. Prijava kompanija iz Srbije vrši se isključivo preko Privredne komore Srbije popunjavanjem prijavnog lista u prilogu dok se elektronska prijava na linku odnosi samo na slovenačke kompanije.

Učešće je neophodno potvrditi najkasnije do srede, 24. januara 2018. godine slanjem popunjenog prijavnog lista na mail marko.mandic@pks.rs.

Kontakt:
Marko Mandić
T: 011 4149 479
E: marko.mandic@pks.rs

Dragana Živković
T: 011 4149 614
E: dragana.zivkovic@pks.rs

Preuzmite:
1. Pozivno pismo
2. Prijavni list
3. Program