• Prva strana
  • Aktuelnosti
  • Grad Subotica i PKS - RPK Severnobačkog upravnog okruga potpisali sporazum o saradnji

Aktuelnosti

Grad Subotica i PKS - RPK Severnobačkog upravnog okruga potpisali sporazum o saradnji

13nov2017

Preuzeto: www.tvsubotica.com

10. novembar 2017. godine

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, zaključen je danas između Grada i Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga. Sporazum predstavlja  formalizaciju postojeće saradnje lokalne samouprave i zaposlenih u komorskom sistemu.

Predmet Sporazuma odnosi se na saradnju dveju strana radi ostvarivanja interesa svih privrednih subjekata koji  posluju u Subotici. On predviđa  razmenju informacija i iskustava, koordiniranje zajedničkog rada kao i  dogovaranje oko pitanja od zajedničkog interesa za potpisnike.

„Vreme u kome živimo, nosi izazove i zahteve na koje uvek moramo biti spremni da odgovorimo. To je moguće samo zajedničkim naporom i sinergijom. Globalna ekonomija i tržište, uslovi poslovanja na domaćem tržištu, monetarna fiskalna politika, socijalne mere i druge, nameću potrebu stalne komunikacije sa privrednicima sa ciljem da Grad u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, stvori povoljniju poslovnu klimu i učini je što povoljnijom za sve privrednike. Grad Subotica ulaže napore da prepozna potrebe privrede i da zajedno razvijamo naš grad.“ izjavio je Srđan Samardžić, član GV za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje

Jačanje privredne atmosfere i kreiranje pozitivnog privrednog miljea za šta postoji čvrst konsenzus pretočen u Sporazum, može doneti brojne benefite Subotici. Podaci  pokazuju da je naš region nekoliko godina lider srpskog izvoza, a sa današnjim udruživanjem odlučnije se staje iza cilja da se postojeći rezultati unaprede.

„Spoznajom onoga što je bitno da se taj privredni milje napravi, mi imamo krunu ove godine u vidu ovakvog Sporazuma. Zašto? Zato što je sedište PKS-RPK Severnobačkog okruga u Subotici a iskreno da vam kažem ono što se dešava na našoj teritoriji, nosilac polovine tog posla je privreda Subotice. Sve što smo sa Gradom radili a vezano za privredu, sada krunišemo jednim sporazumom, kako bi i službe znale šta trebaju da rade i kojim putem se ide. Nema između nas konkurencije, jer mi zajedno treba da se branimo od druge konkurencije.“ rekao je  Slobodan Vojinović, v.d. predsednika PKS-RPK Severnobačkog okruga

Jedan od glavnih zadataka koji je predviđen  Sporazumom odnosi se na promovisanje privrednih i industrijskih potencijala Subotice sa ciljem da se privuku investitori. Turizam zauzima značajno mesto u zajedničkoj sferi interesovanja, posebno Palić, gde obe strane očekuju investicije koje će na pravi način iskoristiti turistički potencijal, za šta podršku imaju od Vlade Srbije.

PREUZMITE: Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji PKS-RPK SBUO - Grad Subotica