Aktuelnosti

Prva obuka za profesionalne upravnike zgrada završena

29avg2017

Preuzeto sa www.tvsubotica.com

U organizaciji Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, prva obuka za profesionalne upravnike zgrada u Subotici danas je završena. Tokom tri nedelje, 12 polaznika seminara odslušalo je 50 nastavnih časova, a pismeni i usmeni ispit, tek ih očekuje.

Budući profesionalni upravnici zgrada imali su priliku da se kroz obuku upoznaju sa odredbama novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada,  koji stupa na snagu 1. januara 2018. godine. Edukacija je obuhvatala  pravne, administrativne i finansijske aspekte upravljanja i održavanja zgrada, kao i građevinske karakteristike i bezbednosne procedure i komunikaciju.

Predavanja iz građevinarstva i bezbednosti u zgradama držao je dr Danijel Kukaras, profesor Građevinskog fakulteta u Subotici. 

Prve polaznike obuke u septembru očekuje pismeni i usmeni deo ispita, odnosno dobijanje licence. U RPK ističu da će i nakon toga biti na raspolaganju polaznicima za sve eventualne nedoumice u budućem radu.

Druga obuka za profesionalne upravnike zgrada, planira se već narednog meseca, ukoliko se prijavi dovoljno zainteresovanih, odnosno 10 do 15 polaznika. Kotizacija za obuku iznosi 30.000 dinara, a završni ispit košta 15.000 dinara.