• Prva strana
  • Aktuelnosti
  • Predstavnici PKS - Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga obišli su pogone preduzeća ,,Elektroremont“

Aktuelnosti

Predstavnici PKS - Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga obišli su pogone preduzeća ,,Elektroremont“

14jul2017

Predstavnici PKS - RPK Subotica obišli su pogone preduzeća ,,Elektroremont“ kako bi se upoznali sa problemima u vezi postojećih kapaciteta. Preduzeće ,,Elektroremont“ je elektrotehničko-uslužno preduzeće koje je tehnički i kadrovski osposobljeno za izvođenje najsloženijih poslova remonta i popravki električnih mašina i uređaja.

Glavni problem sa kojim se suočava preduzeće ,,Elektroremont“ jeste nedostatak prostora kako bi dodatno razvili firmu, povećali proizvodnju i izvoz koji je na visokom nivou i obuhvata celu Evropu, ali i kako bi zaposlili nove radnike što predstavlja cilj u narednom periodu. Direktor ističe da je Italijanska firma u naš grad došla sa namerom da tu dugoročno razvija svoj posao, a za novu opremu koju očekuju, vrednosti 2,5-3 miliona evra, potrebno im je proširenje prostora.

Slobodan Vojinović, v.d. direktora RPK u Subotici, pohvalio je rad firme ,,Elektroremont“ i naglasio da je to jedna od retkih firmi čija je privatizacija bila uspešna, a da će RPK učiniti sve što može da pomogne firmi u prevazilaženju problema i nalaženju adekvatnih rešenja za proširenje kapaciteta rada.

,,Elektroremont“ osnovan 1953. godine u Subotici, trenutno ima 140 radnika, a planirano je da se uz novu opremu, proširenje prostora, zaposli i 60 novih radnika.

Članak preuzet sa sajta www.yueco.rs.