Aktuelnosti

Konferencija o tehnološkim inovacijama u poljoprivredi: Agri-Tech Future - Novi Sad

27feb2019

Vreme i lokacija: 01.mart 2019. godine sa početkom u 09:00 časova, Privredna komora Vojvodine (Hajduk Veljkova 11. Master centar, Novi Sad). 

Primena savremenih tehnologija, digitalizacija i modernizacija poljoprivredne proizvodnje neophodna je u svim poljoprivrednim zemljama, pa i u Srbiji. Način uzgajanja i uslovi u kojima se poljoprivredne kulture uzgajaju se neprekidno menjaju i modernizuju, danas se oni veoma razlikuju od tradiocionalnog načina uzgoja useva. Veliki broj faktora dovodi do novog pristupa poljoprivrednoj proizvodnji, kao što su veća potražnja pojedinih proizvoda, klimatske promene, razvoj modernih bolesti itd.

Na konferenciji će se govoriti o inovativnim IT rešenjima kao savremenoj podršci poljoprivredi, digitalnim farmama, novim softverskim i hardverskim rešenjima koja se primenjuju na njivama u voćnjacima i plastenicima u cilju poboljšanja prinosa, lakšeg praćenja proizvodnje ili unapređenja prodaje.

Cilj nam je edukacija i motivacija mladih ljudi koji se bave poljoprivredom ili tek planiraju da uđu u proizvodnju na koji način mogu da dođu do korisnih informacija i uz pomoć najsavremenijih IT metoda unaprede svoje poslovanje. 

Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite na mejl: rsvp@communications.rs.


Agenda događaja:

09:00 – 09:30
Otvaranja konfrencije
Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije
Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine

09:30 - 10:00
AgroSens za napredniju poljoprivredu - Predstavljanje digitalne platforme AgroSens 

10:00 - 10:30
Digitalna farma - Predstavljanje funkcionisanja prve Digitalne farme u Srbiji 

10:30 – 11:00
Primena inovacija u organskoj proizvodnji 

11:00 – 11:30
Internet of Things rešenja za pametna polja i održivu poljoprivredu 

11:30 - 12:00
Kafe pauza 

12:00 – 13:00
Panel 1 - Pametne tehnologije u službi poljoprivrede – Predstavljanje najnovijih inovativnih rešenja koji služe savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji 

13:00 - 14:00
Panel 2 - Digitalizacija u poljoprivredi - primeri dobre prakse