• Prva strana
  • Aktuelnosti
  • Poziv privrednicima da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o javnim nabavkama

Aktuelnosti

Poziv privrednicima da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o javnim nabavkama

04okt2018

Ministarstvo finansija i Uprava za javne nabavke sprovešće javnu raspravu o Nacrtu zakona o javnim nabavkama, u periodu od 3. do 22. oktobra 2018. godine. Nadležne institucije pozivaju privrednike da učestvuju u raspravi i doprinesu kreiranju najboljih zakonskih rešenja.

U okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o javnim nabavkama, Ministarstvo finansija, Uprava za javne nabavke i Privredna komora Srbije, organizuju okrugle stolove pod nazivom ''Predstavljanje i diskusija o Nacrtu zakona o javnim nabavkama'', u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, na kojima će biti prezentovana predložena rešenja i vođena rasprava o njima.

Nacrtom zakona usaglašava se pravni sistem Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije u oblasti javnih nabavki i unapređuju određena zakonska rešenja, radi efikasnije primene.

Imajući u vidu značaj Zakona o javnim nabavkama za poslovanje privrednih subjekata na teritoriji Republike Srbije i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj privrede, nadležne institucije uputile su poziv privrednicima da učestvuju u javnoj raspravi i sugestijama i predlozima doprinesu unapređenju pravnog okvira u ovoj oblasti i iznalaženju najboljih i najcelishodnijih zakonskih rešenja.

Primedbe, predloge i sugestije za unapređenje teksta Nacrta zakona dostavljaju se elektronskim putem na adresu: javnarasprava@ujn.gov.rs (molimo vas da kopiju komentara dostavite na subotica@pks.rs).

DOPUNSKA INFORMACIJA - Napominjemo da će se Okrugli sto „Predstavljanje i diskusija o Nacrtu zakona o javnim nabavkama” održati u ponedeljak 8. oktobra 2018. godine, sa početkom u 9,00 časova, u prostorijama Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga, Narodnog fronta 10, Novi Sad. Molimo da Vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 05.10.2018. godine, na e-mail adresu gordana.cuk@pks.rs.

U prilogu:
Nacrt Zakona o javnim nabavkama
Obrazac za primedbe na Nacrt Zakona o JN