• Prva strana
  • Aktuelnosti
  • Poziv za učešće na 51. Međunarodnom sajmu MOS 2018 u Celju (11.-16. septembar 2018)

Aktuelnosti

Poziv za učešće na 51. Međunarodnom sajmu MOS 2018 u Celju (11.-16. septembar 2018)

24jul2018

Privredna komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizuju nastup privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem 51. Međunarodnom sajmu privrede, koji će se održati u Celju, R. Slovenija, u periodu od 11. do 16. septembra 2018. godine.

Republika Srbija je zemlja partner 51. Međunarodnog sajma privrede na kome će imati priliku  da predstavi potencijal privrede, izvozne mogućnosti, kao i druge prednosti koje je čine dobrom destinacijom za ulaganje.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće domaćih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi u Sloveniji direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

"MOS" (http://www.ce-sejem.si/en) je vodeći međunarodni sajam iz oblasti preduzetništva u Sloveniji. Ove godine se održava 51. put po redu, na 65.000 m²  sajamskog izložbenog prostora. U 2017. godini sajam je posetilo oko 125.000 hiljada posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.500 izlagača iz 35 zemalja sveta.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose minimalni trošak participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 350,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja profakture.

Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja registrovana u Republici Srbiji.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do petka, 03. avgusta 2018. godine do 16 časova, a šalju se elektronskom poštom na e-mail: zorana.delic@pks.rs.

Original uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza i doprinosa, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Služba za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja, za Zoranu Delić.

U slučaju da se na javni poziv prijavi manje od pet privrednih subjekata organizatori zadržavaju pravo da bez ikakvih posledica otkažu nastup u okviru nacionalnog štanda Srbije. U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od: 

  • visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini,
  • uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata ili Komore,
  • broja nastupa na sajmu u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata ili Komore,
  • postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i sl.
  • vremena podnošenja prijave.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Zorana Delić, samostalni savetnik u Službi za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja u Privrednoj komori Srbije (tel: 011 33 04 540, mob: 066 875 1207, e-mail: zorana.delic@pks.rs).

PREUZMITE: Prijavni list - MOS 2018