Aktuelnosti

III Samit poslovne dijaspore “SAMIT 2018“ - Švajcarska

11maj2018

Obaveštavamo Vas da će se III Samit poslovne dijaspore “SAMIT 2018“ održati 1. i 2. juna 2018. godine u hali Dietikon, kraj Ciriha.

Rezultati postignuti na prethodnom Svesrpskom samitu nesumnjivo su dali novu dimenziju osnaživanju veza matice i dijaspore.

Rezultati ukazuju na mogućnost da se iz godine u godinu Samit unapređuje i podiže na viši nivo. Stoga je namera organizatora - Udruženja srpskih privrednika Švajcarske da se na ovogodišnjem samitu premaši prošlogodišnji broj učesnika, kao i broj izlagača na sajmu privrede, koji je centralno mesto Samita. Zahvaljujući iskustvu u organizovanju prethodnih samita, ovogodišnji Samit bazirali smo na tri težišta: 

-Ekonomski forum
-Sajam i
-Transfer znanja 

Privredna komora Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije podržavaju organizaciju III Samita koji predstavlja novu priliku poslovnog povezivanja. Kroz predstavljenu novu strategiju za saradnju, Samit će biti mesto za upoznavanje i povezivanje malih i srednjih preduzeća iz Švajcarske, Srbije, Republike Srpske i dijaspore. 

Veliku ulogu u podsticanju saradnje i povezivanju imaće Razvojna agencija Srbije, kao i IT sektor, koji će svoje potencijale prikazati i kroz prisustvo predstavnika ETF iz Srbije na ekonomskom forumu. U okviru Sajma predstaviće se privrednici sa svojim firmama i proizvodima, a ključne teme biće turizam i zdravstveni turizam, IT oblast, proizvodnja, trgovina i građevinarstvo. 

Ukoliko ste zainteresovani, možete se prijaviti Udruženju srpskih privrednika Švajcarske (info@privrednici.ch) da svojim prisustvom uveličate Samit i da na Samitu predstavite ekonomske, naučne i turističke potencijale Republike Srbije, kao i mogućnosti za međusobnu saradnju.

PREUZMITE:

1. Pozivnica
2. Agenda
3. Informacija
4. Pravilnik
5. Izlagački ugovor